(0174) 38 96 00 info@berkmanautomaten.nl

Speelautomaat plaatsen

Berkman Automaten houdt zich al ruim 40 jaar bezig met het exploiteren van speelautomaten in de horeca. Door het gebruik van jarenlange kennis en een persoonlijke benadering is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare organisatie die verspreid door heel Zuid-Holland locaties voorziet van amusement.

Voor het bepalen welke automaten er geplaatst mogen worden, is het van belang dat wordt vastgesteld of een horecabedrijf hoog- of laagdrempelig is. Dit wordt bepaald door de gemeente, mede aan de hand van de gegevens in de aanvraag van de vergunning. Deze vergunning is ondernemers-, ondernemings- en adresgebonden.

In hoogdrempelige horecaondernemingen mogen maximaal twee kansspelautomaten en één behendigheidsautomaat worden geplaatst.

Een horecabedrijf is hoogdrempelig wanneer:

  • een geldige Drank- en Horecawetvergunning aanwezig is;
  • het café- of restaurantbezoek op zichzelf staat en er geen andere activiteiten plaatsvinden waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend;
  • de activiteiten zich in belangrijke mate richten op personen van achttien jaar of ouder.

Bedrijven die hier buiten vallen zijn bijvoorbeeld:

  • een snackbar zonder drankvergunning of alleen afhaalproducten;
  • een sportinrichting;
  • een dansinrichting.

Een bedrijf kan ook gedeeltelijk hoogdrempelig zijn (bijvoorbeeld cafetaria-café).

 

Verantwoord spelen

T. Berkman Automaten-Exploitatie B.V. is voor verantwoord spelen. Het is tevens onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om u op het volgende te attenderen.

Spelen onder de 18 jaar is verboden.

Onze automaten zijn zo technisch ingericht dat ze minder verslavend werken.

Wij vragen onze horecaondernemers het volgende in acht te nemen:

  • Zorgen dat er een aanwezigheidsvergunning speelautomaten is.
  • In de horecagelegenheid moet altijd iemand aanwezig zijn met een diploma Sociale Hygiëne. Degene heeft dan ook kennis van zaken hoe om te gaan met gokverslaving.
  • In de horecagelegenheid zijn folders ‘Speel Bewust’ aanwezig. Hierin wordt u geïnformeerd over de risico’s die het deelnemen aan kansspelen kunnen opleveren.
  • Spelers wijzen op de site www.speelbewust.nl en www.gokwijzer.nl

Op de website www.speelbewust.nl is er de mogelijkheid om een zelftest te maken, zodat u weet wat voor type speler u bent. Blijkt uit de zelftest dat u een gemiddeld risico speler of probleemspeler bent? Neem dan contact op met de professionele hulpverleners van HANDS. Zij kunnen je helpen:  E: info@hands24x7.nl  T: 0800 – 3701503 (gratis)

afbeelding speelbewust 18+

Heeft u vragen of wilt u een automaat plaatsen, dan kunt u contact opnemen met Edward  Berkman.

E-mail: info@berkmanautomaten.nl
Telefoon: 06-53724720

VAN Speelautomaten Branche-organisatie